PIERCING VERZORGING

Piercings worden alleen op afspraak gezet. Neem ook hiervoor Telefonisch contact (0478-750432) op met de shop!

Happy Piercing Hour: Elke vrijdag van 13:00 tot 20:00 en 
zaterdag van 10:00 tot 17:00 piercings van €50,- voor €32,50,-.
Zaterdag 10:00 tot 12:00 medische daith van €125,- voor €100,- 

ALGEMEEN

Door een piercing te nemen in je lichaam, veroorzaak je een wond die een tijd nodig heeft om te genezen. De helingstijd kan behoorlijk variëren. Bij het hebben van een open wond moeten we de zorg in acht nemen, en een mogelijke infectie vermijden. Het grootste gevaar dat we kunnen oplopen is via het lichaamsvocht zoals bv. zweet, bloed en speeksel, enz. Dit geldt zeker voor het vocht van andere mensen. Ook kun je op andere manieren besmet raken, denk bijvoorbeeld aan het zand op het strand. Dit is zeer vuil en kan lichamelijke infecties veroorzaken. Het zoute zwemwater is zeer genezend en is zeker aan te raden voor de wond. Het zwemwater kan geen kwaad, maar zorg dat je na het zwemmen zo snel mogelijk je piercing verzorgt.

 

Nazorginstructie piercing, LCHV juni 2014

Nazorginstructie piercing

Tijdens het piercen ontstaat er een diepe wond die tijd nodig heeft om te genezen. Hoe snel deze wond geneest hangt af van de plaats van de piercing, de metaalsoort, de vakkundigheid van de piercer en de kwaliteit van de nazorg. Als je de piercing goed verzorgt, duurt het 3 tot 9 maanden tot de wond genezen is.

 

Was de piercing (met uitzondering van een tong-, lip- of mondpiercing) tijdens het genezen twee keer per dag met een anti-bacteriële (vloeibaar) handzeep. Dep hem vervolgens droog met een schone handdoek of tissue. Houd de piercing de rest van de dag zo droog mogelijk.

 

Let tijdens het genezingsproces op het volgende:
Raak de piercing zo min mogelijk aan.
Smeer geen zalf op de wond en druppel er geen ontsmettingsmiddelen op zoals Sterilon® of Betadine® (tenzij een arts anders aangeeft).
Zorg dat er geen haarspray, gel of andere producten in de buurt van een oorpiercing komen.
Draag geen pleisters over de piercing (alleen tijdelijk tijdens het sporten). Draag geen strakke of vuile kleding over de piercing.
Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden.
Verwijder de piercing nooit zelf.

 

Let bij een orale piercing ook op het volgende:

·       Vermijd kussen en orale seks tijdens het genezingsproces.

·       Poets regelmatig de tanden, bij voorkeur met een tandpasta op basis van zoutoplossing, en gebruik zo nodig mondwater op basis van een chloorhexidineoplossing.

Let bij een genitale piercing ook op het volgende:

 

·       Drink ongeveer één uur voor het schoonmaken van je genitale piercing een glas water. Zo kun je zeepresten na het wassen sneller uitplassen. Zeep in de urinebuis kan een blaasontsteking veroorzaken.

·       Bescherm genitale piercings tijdens seksueel contact altijd met een extra stevig condoom (bijv. een condoom voor anale seks) of een beflapje. Heb bij voorkeur geen seksueel contact tijdens het genezingsproces.

 

Let op: de huid rondom je piercing kan direct na het piercen rood worden en flink opzwellen. Dit is normaal. Maar neem contact op met de piercingshop en/of huisarts als:

·       je je zorgen maakt over de genezing;

·       je binnen een paar dagen na het zetten van de piercing ziek wordt of koorts krijgt;

·       lichamelijke klachten zoals jeuk en roodheid binnen 48 uur na het zetten niet afgenomen zijn;

·       je 24 uur na het zetten ineens nieuwe klachten krijgt, of de klachten verergeren;

·       je de piercing wilt verwijderen tijdens het genezingsproces (bijvoorbeeld vanwege klachten of uitgroei- of afstotingsverschijnselen). 

Een klein beetje irritatie is heel normaal en makkelijk te verhelpen door dagelijks de goede verzorging te geven. Mocht je er echt last van hebben dan kan je er altijd wat trekzalf opdoen, meestal is het probleem dan vrij snel verholpen. Als er echt pus en rotzooi uitkomt heb je het al te ver laten komen en moet je echt even bij je huisarts langs om ontstekingszalf te vragen. Het beste werkt dan FUCIDIN. Vraag dit gerust aan je huisarts. Twijfel je of weet je het niet zeker kom dan gerust even langs. Ga zeker niet zelf voor dokter spelen. Luister ook zeker niet naar adviezen van anderen. Geniet van je piercing, maar denk zeker aan je gezondheid en verzorg en behandel deze volgens de voorschriften die wij je hebben meegegeven.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding en/of pussen altijd even contact op.

Informatie over de risico’s van piercen, LCHV oktober 2022

Informatie over de risico’s van piercen

 

Het aanbrengen van piercings brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en hebt gegeten. Stel de piercer op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een piercing wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

 

Laat geen piercing aanbrengen:

·       op plaatsen waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;

·       op een plek die minder dan drie maanden geleden is gepiercet;;

·       op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

·       als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

·       als je zwanger bent.

 

Daarnaast wordt het afgeraden om een piercing te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

·       diabetes;

·       hemofilie;

·       chronische huidziekte;

·       allergie voor piercing(materialen); immuunstoornis;

·       hart- en vaatafwijkingen.

Heb je toch een piercing? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

 

Het zetten van een piercing

Omdat er tijdens het piercen een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de piercer hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe piercing gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat:

de huid voor het piercen wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd;

de naald en de piercing steriel zijn verpakt en niet met blote handen worden

aangeraakt;

de piercer tijdens het zetten van de piercing handschoenen draagt;

Het zetten van een piercing kan even pijn doen. Raadpleeg je arts als je een verdoving wilt.

Nazorg

Een nieuwe piercing is vergelijkbaar met diepe wond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bij een goede verzorging duurt het 3 tot 9 maanden tot de wond genezen is. De piercer geeft mondelinge en schriftelijke uitleg over de nazorg van piercings. Lees dit goed door. Bij sommige mensen kan na het zetten van een piercing littekenweefsel ontstaan. 

PIERCING SOORTEN

Je hebt zojuist een tongpiercing gezet en die heeft toch enige verzorging nodig. Je moet ongeveer drie maal per dag spoelen met Corsodyl. Dit is een mondspoelmiddel voorgeschreven door de mondhygiëniste van de GGD. De bruine aanslag die je er van op je tong krijgt kan je met een zachte tandenborstel verwijderen.

Waar moet je rekening mee houden?
1. Je kan iets last krijgen van de klieren, die kunnen iets opzetten.
2. Je zal wat meer slijmvorming krijgen en hierdoor wordt het slikken iets moeilijker.
3. Ben voorzichtig met scherpe kruiden; je hebt toch een wondje in je mond.
4. Drink het liefste geen prikdrank. Hiervan krijg je alleen maar meer slijm.
5. Melkproducten zorgen ook voor extra slijm.
6. Ben voorzichtig met tongzoenen de eerste dagen; je bent makkelijker vatbaar voor bacteriën doordat je toch een wondje hebt.
7. Ben voorzichtig met overmatig alcoholgebruik.
8. Eet vooral veel waterijsjes. Dit gaat namelijk de zwelling tegen.

Na ongeveer twee à drie weken kan je terug komen om er een korter staafje in te laten zetten. De kosten van een basisstaafje tien euro bedragen.

De genezingstijd van dermal anchor is tussen de zes en acht weken.

Verzorging
Was de dermal anchor 2x per dag met een anti bacteriele zeep. Doe de zeep op de dermal en was deze plek met de zeep. Spoel nu alles goed met schoon water na zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Dep de omgeving van de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek. Voor de rest hoef je er niets aan te doen. Je moet alleen zorgen dat je er zo min mogelijk aankomt, omdat je anders ontstekingen krijgt. Hoe meer je er aan komt des te meer kans op ontstekingen.

Geslachtspiercings rond de urinebuis hebben extra zorg nodig. Zeep in de urinebuis kan een blaasontsteking veroorzaken. Door ca. 1 uur voor het schoonmaken van de piercing een glas water te drinken worden zeepresten na het wassen sneller uitgeplast.

De recentelijk geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moeten ze even met de studio contact opnemen en deze kan dan het advies geven wat er verder moet gebeuren. Eventueel moet de huisarts ingeschakeld worden. tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet worden verwijderd, tenzij er sprake is van een allergische reactie. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar.

 • Tong:  4-6 weken
 • Prince albert:  4-6 weken
 • Clitorishoedje:  4-6 weken
 • Grote schaamlippen:  4-6 weken
 • Kleine schaamlippen:  4-6 weken
 • Frenum:  6-8 weken
 • Voorhuid:  6-8 weken
 • Hafada:  6-8 weken
 • Wenkbrauw:  6-8 weken
 • Oorlel:  6-9 weken
 • Neus(vleugel en tussenschot):  7-9 weken
 • Lip:  7-9 weken
 • Dydoe:  3-6 maanden
 • Guiche:  3-6 maanden
 • Ampallang:  3-6 maanden
 • Apadravya:  3-6 maanden
 • Kraakbeen oor:  3-9 maanden
 • Tepel:  3-9 maanden
 • Fourchette:  3-9 maanden
 • Navel:  6-9 maanden

ELKE VRIJDAG VAN 13:00 tot 20:00 HAPPY PIERCING HOUR!

GOEDGEKEURD DOOR DE GGD

Ons doel is om zo goed mogelijk volgens de normen van de G.G.D. te werken. Hygiëne staat bij ons op de eerste plaats. De inkten die we gebruiken zijn inkten die door de warenwet goedgekeurd zijn. Verder werken we alleen met materialen die steriel verpakt zijn. En naalden worden bij ons maar eenmalig gebruikt.

Het steriliseren gebeurt bij ons in een goedgekeurde autoclaaf door de G.G.D. En twijfel je of je bij ons wel op het goede adres bent of hier wel alles verantwoordelijk gebeurt, bel dan gerust naar de G.G.D., en zeg dat je bij ons piercing of tattoo wil laten zetten en vraag of wij een vertrouwd adres zijn.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

PIERCINGS

Piercings worden alleen op afspraak gezet. Neem ook hiervoor Telefonisch contact (0478-750432) op met de shop!

Happy Piercing Hour: Elke vrijdag van 13:00 tot 20:00 piercings van €50,- voor €30,-.

ALGEMEEN

Door een piercing te nemen in je lichaam, veroorzaak je een wond die een tijd nodig heeft om te genezen. De helingstijd kan behoorlijk variëren. Bij het hebben van een open wond moeten we de zorg in acht nemen, en een mogelijke infectie vermijden. Het grootste gevaar dat we kunnen oplopen is via het lichaamsvocht zoals bv. zweet, bloed en speeksel, enz. Dit geldt zeker voor het vocht van andere mensen. Ook kun je op andere manieren besmet raken, denk bijvoorbeeld aan het zand op het strand. Dit is zeer vuil en kan lichamelijke infecties veroorzaken. Het zoute zwemwater is zeer genezend en is zeker aan te raden voor de wond. Het zwemwater kan geen kwaad, maar zorg dat je na het zwemmen zo snel mogelijk je piercing verzorgt.

 

Was de piercing 2x per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep. Was eerst je handen, en met de zeep nog aan je handen ga je de piercing voorzichtig wassen. Zorg dat alle korstjes er goed vanaf zijn voordat je de piercing gaat bewegen anders komt de rotzooi in de wond. Spoel nu alles goed met schoon water na zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Dep de omgeving van de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek. Voor de rest hoef je er niets aan te doen. Je moet alleen zorgen dat je er zo min mogelijk aankomt, omdat je anders ontstekingen krijgt. Hoe meer je er aan komt des te meer kans op ontstekingen.

Een klein beetje irritatie is heel normaal en makkelijk te verhelpen door dagelijks de goede verzorging te geven. Mocht je er echt last van hebben dan kan je er altijd wat trekzalf opdoen, meestal is het probleem dan vrij snel verholpen. Als er echt pus en rotzooi uitkomt heb je het al te ver laten komen en moet je echt even bij je huisarts langs om ontstekingszalf te vragen. Het beste werkt dan FUCIDIN. Vraag dit gerust aan je huisarts. Twijfel je of weet je het niet zeker kom dan gerust even langs. Ga zeker niet zelf voor dokter spelen. Luister ook zeker niet naar adviezen van anderen. Geniet van je piercing, maar denk zeker aan je gezondheid en verzorg en behandel deze volgens de voorschriften die wij je hebben meegegeven.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding en/of pussen altijd even contact op.

PIERCING SOORTEN

Je hebt zojuist een tongpiercing gezet en die heeft toch enige verzorging nodig. Je moet ongeveer drie maal per dag spoelen met Corsodyl. Dit is een mondspoelmiddel voorgeschreven door de mondhygiëniste van de GGD. De bruine aanslag die je er van op je tong krijgt kan je met een zachte tandenborstel verwijderen.

Waar moet je rekening mee houden?
1. Je kan iets last krijgen van de klieren, die kunnen iets opzetten.
2. Je zal wat meer slijmvorming krijgen en hierdoor wordt het slikken iets moeilijker.
3. Ben voorzichtig met scherpe kruiden; je hebt toch een wondje in je mond.
4. Drink het liefste geen prikdrank. Hiervan krijg je alleen maar meer slijm.
5. Melkproducten zorgen ook voor extra slijm.
6. Ben voorzichtig met tongzoenen de eerste dagen; je bent makkelijker vatbaar voor bacteriën doordat je toch een wondje hebt.
7. Ben voorzichtig met overmatig alcoholgebruik.
8. Eet vooral veel waterijsjes. Dit gaat namelijk de zwelling tegen.

Na ongeveer twee à drie weken kan je terug komen om er een korter staafje in te laten zetten. De kosten van een basisstaafje tien euro bedragen.

De genezingstijd van dermal anchor is tussen de zes en acht weken.

Verzorging
Was de dermal anchor 2x per dag met een anti bacteriele zeep. Doe de zeep op de dermal en was deze plek met de zeep. Spoel nu alles goed met schoon water na zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Dep de omgeving van de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek. Voor de rest hoef je er niets aan te doen. Je moet alleen zorgen dat je er zo min mogelijk aankomt, omdat je anders ontstekingen krijgt. Hoe meer je er aan komt des te meer kans op ontstekingen.

Geslachtspiercings rond de urinebuis hebben extra zorg nodig. Zeep in de urinebuis kan een blaasontsteking veroorzaken. Door ca. 1 uur voor het schoonmaken van de piercing een glas water te drinken worden zeepresten na het wassen sneller uitgeplast.

De recentelijk geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moeten ze even met de studio contact opnemen en deze kan dan het advies geven wat er verder moet gebeuren. Eventueel moet de huisarts ingeschakeld worden. tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet worden verwijderd, tenzij er sprake is van een allergische reactie. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar.

De recentelijk geplaatste piercing zal over het algemeen enkele dagen gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna moet de pijn verdwenen zijn. Is dit niet het geval dan moeten ze even met de studio contact opnemen en deze kan dan het advies geven wat er verder moet gebeuren. Eventueel moet de huisarts ingeschakeld worden. tijdens de genezingstijd mag het sieraad niet worden verwijderd, tenzij er sprake is van een allergische reactie. Dit ter voorkoming van het dichtgroeien van de piercing en infectiegevaar.

 • Tong:  4-6 weken
 • Prince albert:  4-6 weken
 • Clitorishoedje:  4-6 weken
 • Grote schaamlippen:  4-6 weken
 • Kleine schaamlippen:  4-6 weken
 • Frenum:  6-8 weken
 • Voorhuid:  6-8 weken
 • Hafada:  6-8 weken
 • Wenkbrauw:  6-8 weken
 • Oorlel:  6-9 weken
 • Neus(vleugel en tussenschot):  7-9 weken
 • Lip:  7-9 weken
 • Dydoe:  3-6 maanden
 • Guiche:  3-6 maanden
 • Ampallang:  3-6 maanden
 • Apadravya:  3-6 maanden
 • Kraakbeen oor:  3-9 maanden
 • Tepel:  3-9 maanden
 • Fourchette:  3-9 maanden
 • Navel:  6-9 maanden

GOEDGEKEURD DOOR DE GGD

Ons doel is om zo goed mogelijk volgens de normen van de G.G.D. te werken. Hygiëne staat bij ons op de eerste plaats. De inkten die we gebruiken zijn inkten die door de warenwet goedgekeurd zijn. Verder werken we alleen met materialen die steriel verpakt zijn. En naalden worden bij ons maar eenmalig gebruikt.

Het steriliseren gebeurt bij ons in een goedgekeurde autoclaaf door de G.G.D. En twijfel je of je bij ons wel op het goede adres bent of hier wel alles verantwoordelijk gebeurt, bel dan gerust naar de G.G.D., en zeg dat je bij ons piercing of tattoo wil laten zetten en vraag of wij een vertrouwd adres zijn.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.