Dermal Anchor

Dermal Anchor piercing

Er een nieuwe trend op piercing gebied. De Dermal Anchor Piercing, ook wel de micro dermal piercing genoemd. Het sieraadje bestaat uit een titanium plaatje met een opstaand plaatje waarin je een steentje of ander juweeltje kan schroeven, wat zichtbaar zal zijn op de huid. Het plaatje bevat een aantal gaatjes zodat hierdoor littekenweefsel kan groeien, wat voor extra verankering zorgt.


Hoe wordt het gedaan?

Er wordt met een bioptie ponsje van 1,5 mm een heel klein stukje huid weggehaald. In de opening wordt het plaatje met het lange stuk eerst onder de huid geschoven. Door in een vloeiende beweging het gaatje wat op te rekken en tegelijkertijd het korte stukje naar beneden te drukken komt het plaatje onder de huid te zitten.


Gekeurd door de G.G.D

Ons doel is om zo goed mogelijk volgens de normen van de G.G.D. te werken. Hygiëne staat bij ons op de eerste plaats. De inkten die we gebruiken zijn inkten die door de warenwet goedgekeurd zijn. Verder werken we alleen met materialen die steriel verpakt zijn. En naalden worden bij ons maar eenmalig gebruikt.

Het steriliseren gebeurt bij ons in een goedgekeurde autoclaaf door de G.G.D. En twijfel je of je bij ons wel op het goede adres bent of hier wel alles verantwoordelijk gebeurt, bel dan gerust naar de G.G.D., en zeg dat je bij ons piercing of tattoo wil laten zetten en vraag of wij een vertrouwd adres zijn.