FAQ TATTOO

FAQ

 • Werken jullie op afspraak?
  Wij werken voor het zetten van een tatoeage uitsluitend op afspraak van Dinsdag t/m Zaterdag. Voor het maken van een afspraak bent u op alle dagen van harte welkom in onze shop. Er is altijd iemand aanwezig die u te woord kan staan en kan helpen met het uitzoeken en inplannen van een tattoo. Wij kunnen via Mail/Facebook/Instagram geen prijsindicaties geven voor een tattoo aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is, zoals formaat, plaats, details, kleur/geen kleur enz. Wij vragen u dus aan te komen in de shop zodat we alles goed door kunnen nemen en u een prijsopgave te kunnen doen.
 • Wat is de minimum leeftijd?
  Bij Just Do It tatoeëren wij vanaf 16 jaar. Vanaf deze leeftijd mogen Jongeren volgens de leeftijdsgrens tattoos en piercings zelf bepalen of zij een tattoo laten zetten. Daarnaast hoeven zij geen ouders meer mee te nemen naar hun afspraak in de tattooshop. Alles is uiteraard in onderling overleg. Tevens vragen wij naar een geldig identiteitsbewijs.
 • Doet het zetten van een tattoo pijn?
  Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn. Op de plekken waar je meer kietel hebt doet het zetten van een tattoo meer pijn. Het gevoel van een tattoo laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn maar niet zeer pijnlijk.
 • Hoe lang duurt de genezing van een tatoeage?
  Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 6 weken tot 3 maanden. Na deze tijd is de tatoeage volledig genezen en kan deze waar nodig bijgewerkt worden.
 • Mag ik zwemmen na het zetten van een tatoeage?
  Uiteraard is dit een keuze die u zelf maakt, maar wij adviseren bij om minimaal 2 tot 4 weken na het zetten van de tatoeage nog niet te zwemmen.
 • Mag ik zonnen na het zetten van een tatoeage?
  Na het zetten van een tatoeage mag u 1 a 2 weken na het zetten niet in de felle zon of zonnebank. Gaat u dit wel doen plak dan de tattoo af of gebruik van Balm een sunblocker. Na deze 2 weken is het aan te raden om de tatoeage altijd in te smeren met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Dit voorkomt eventuele schade van de zon aan uw tatoeage.
 • Hoe kan ik mezelf voorbereiden voor het zetten van een tatoeage?
  Voor het plaatsen van een tatoeage adviseren wij om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Ook andere bloed verdunnende middelen dienen vermeden te worden VOOR het plaatsen van een tatoeage. Naast het vermijden van drugs, alcohol en/of andere bloed verdunnende middelen is het belangrijk goed te eten voor het zetten van de tatoeage. Draag losse kleding en zorg voor een goede nachtrust. Hiermee kunt u vaak beter ontspannen en is de pijnervaring minder. Breng voor het zetten van de tatoeage de tatoeëerder ALTIJD op de hoogte van eventueel medicijngebruik / allergieën / huidaandoeningen / ziektes of andere belangrijke zaken, twijfel je: doe dan navraag bij je huisarts!
 • Ik ben zwanger, mag ik dan een tatoeage laten zetten?
  Nee, als u zwanger bent wordt het door de GGD afgeraden om een tatoeage te laten zetten. Dit in verband met een verhoogde gevoeligheid voor infecties.
 • Tatoeëren jullie met as?
  Nee, tatoeëren met as is nog niet goedgekeurd door de GGD.
 • Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening?
  Indien u medicijnen gebruikt of een aandoening heeft adviseren wij u om vooraf altijd eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage, piercing, dermal anchor of permanente make-up te nemen.

• Cliënten voor een tatoeage moeten 16 jaar of ouder zijn.
• Cliënten tussen de 16 en 18 jaar komen niet in aanmerking voor een tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of de handen, ook niet als ze vergezeld worden door hun wettelijke vertegenwoordiger.
• Er zal altijd naar een legitimatie gevraagd worden.

Bovenstaand betreffen de wettelijk vastgestelde richtlijnen die wij aanhouden.

Wij van Just Do It houden altijd het recht om tattoo’s niet te zetten om welke reden dan ook!